RED VELVET ΚΕΪΚ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ – ΕΥΚΟΛΟ, ΝΟΣΤΙΜΟ & ΥΓΙΕΙΝΟ

Posted by in Uncategorized on November 8, 2017 0 comments

Συμπλήρωμα WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 920GRΣε όλους αρέσει, αλλά λίγοι μπορούν να το φτιάξουν. Στο να φτιάξεις ένα νόστιμο & υγιεινό κέικ πρωτεϊνης δεν αρκεί να προσθέσεις μόνο πρωτεΐνη στην κλασσική συνταγή της γιαγιάς. Και αυτό δεν οφείλεται στην πρωτεΐνη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη γάλακτος, καζεΐνη, βοείου κρέατος ή αυγού (δείτε μια ολοκληρωμένη λίστα εδώ): το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που περιμένετε ΑΝ δεν αλλάξετε την συνταγή. Η πρωτεΐνη κάνει τις συνηθισμένες συνταγές κέικ στεγνές και κολλώδης.

ΤΟ FITNESS WAREHOUSE ΚΑΙ Η SCITEC NUTRITION ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖOYN:

ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ RED VELVET ΚΕΪΚ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ
“Κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το κέικ, καταλήγω να λέω πως έπρεπε να φτιάξω περισσότερο! Εγώ και το αγόρι μου το λατρεύουμε! Συν του οτι με βοηθάει στο να εμπλουτίσω την διατροφή μου με μία ακόμη υγιεινή, νόστιμη και απολαυστική επιλογή!”

 

Θα χρειαστείς (υλικά):

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:

  • 30 gr (ή 1/4 cup) of 100% Whey Protein Professional (Γεύση Vanilla ή όποια άλλη επιθυμείτε)
  • 70gr ή 1/4 cup 0% Γιαούρτι
  • 5 ασπράδια αυγού ή 1/2 cup Υγρό ασπράδι αυγού
  • 1 πατζάρι (μικρό ~ 50gr, βρασμένο – για υγρασία και χρώμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι Καρύδας
  • 20 gr (ή 1/4 cup) Φαγόπυρο/Μαυροσίταρο (ή Νιφάδες Βρώμης)
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρό γλυκαντικό της αρεσκείας σας
  • 1/2 κουταλια της σούπας Baking Soda
  • 1/2 κουταλιά της σούπας Κόκκινο χρώμα υγρό ζαχαροπλαστικής – προαιρετικό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ/TOPPING:

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ RED VELVET ΚΕΪΚ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ:

  1. Πάρτε ένα μπλέντερ χειρός και ανακατέψτε όλα τα υλικά για το κέικ. Μετά, βάλτε το μείγμα σε 2 μεγάλα ταψάκια για muffin, ή σε 4 θήκες muffin..
  2. Ψήστε στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, εναλλακτικά βυθίστε ένα μαχαίρι στο μείγμα και όταν δείτε ότι βγαίνει στεγνό/καθαρό είναι έτοιμο το κέικ σας.
  3. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πρίν το κόψετε οριζόντια σε 3-4 στρώσεις.
  4. Φτιάξτε την γέμιση σας αναμιγνύοντας όλα τα υλικά για την επικάλυψη, βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ), και στρώστε το περιεχόμενο ανάμεσα στις στρώσεις αλλά και στην επιφάνεια.

Καλή απόλαυση!